Usein kysytyt kysymykset
Me Ekosaimaalla haluamme auttaa sinua taloudellisesti ja ekologisesti kestävämpään arkeen nyt ja tulevaisuudessa.
aurinkosähkö, aurinkopaneelit, aurinkosähköjärjestelmä, ekologisuus
34
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-34,page-child,parent-pageid-30,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-28.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
 

Usein kysytyt kysymykset

Suomessa on ison osan vuodesta pimeää. Riittääkö auringonvaloa aurinkosähkön tuottamiseen?

Kyllä. Suomen kevään ja kesän pitkät päivät kompensoivat keskitalven pimeyttä. Niinpä Etelä-Suomen vuotuinen auringon kokonaissäteilyn määrä on lähes sama kuin Pohjois-Saksassa. Täällä aurinkosähkön tuotanto keskittyy kuitenkin selvemmin helmikuun ja marraskuun väliselle ajalle.

Miksi aurinkosähkö on ympäristöystävällistä?

Auringon tuottama säteily on puhdasta ja uusiutuvaa energiaa. Se ei tuota jätettä, hiilidioksidia tai vaarallisia pienhiukkasia. Siksi auringon säteilystä tuotettu sähkö on ympäristöystävällisempää kuin perinteisillä tavoilla tuotettu sähkö.

Onko aurinkosähkö yhä ekologista, jos aurinkopaneelien valmistuksessa syntyvät hiilidioksipäästöt otetaan mukaan?

Kyllä on. Aurinkosähkön tavallista sähköä pienemmät päästöt kompensoivat aurinkopaneelien valmistuksessa syntyneet päästöt noin kahdessa vuodessa.

Miten auringon säteilyenergia muuttuu aurinkopaneelien avulla sähköksi?

Auringonsäteily koostuu fotoneista eli hiukkasista, jotka kuljettavat säteilyenergiaa. Kun fotonit osuvat aurinkopaneelien aurinkokennoihin, ne luovuttavat energiansa kennojen materiaalin elektroneille. Nämä taas muodostavat aurinkokennojen virtajohtimiin sähkövirran, joka voidaan siirtää omakotitalon, vapaa-ajan asunnon, maatilan tai yrityksen käyttöön.

Minkälainen merkitys sillä on ympäristölle, minkälaista sähköä käytän omassa kodissani?

Sillä on suuri merkitys. Tutkimusten mukaan kodin energiavalinnat vaikuttavat yleensä pitkällä tähtäimellä enemmän henkilökohtaisen hiilijalanjälkesi kokoon kuin se, miten liikut, matkustat, syöt ja shoppailet. Perinteisiin sähköntuotantotapoihin verrattuna aurinkosähkön muodostamat päästöt ovat hyvin pieniä.

Miten saan aurinkosähköstä eniten hyötyä?

Tärkeintä on hankkia aurinkosähköjärjestelmä luotettavalta ja asiantuntevalta yritykseltä, joka osaa asentaa juuri oikean määrän aurinkopaneeleja oikeaan paikkaan. Etelään suunnattu katto on paras, mutta muutkin paikat käyvät. On tärkeää, ettei paneeleita tule liikaa, sillä asiakkaalle on edullisempaa käyttää aurinkosähkö mahdollisimman tarkasti itse sen sijaan, että ylijäämää myytäisiin sähköyhtiölle.

 

Aurinkosähkön hyödyntämistä auttaa myös se, että napsautat lämminvesivaraajan päälle päivällä ja käytät myös kodinkoneitasi mahdollisimman paljon valoisalla. Näin aurinkosähkö menee suoraan käyttöön.

Jos mökillämme on käytössä vain aurinkosähkö, voiko kodinkoneita käyttää myös iltaisin?

Kyllä. Päivän aikana akkuihin latautunut aurinkosähkö riittää käytettäväksi myös iltaisin.

Miten paljon säästän rahaa valitsemalla aurinkosähkön ja milloin investointi maksaa itsensä takaisin?

Tarkkaa vastausta ei voi antaa, koska se riippuu käyttämäsi sähköyhtiön hintatasosta, aurinkosähköinvestoinnin hinnasta ja sähkön kulutuksestasi. Ota yhteyttä, niin teemme laskelmia puolestasi!

Aurinkopaneeleissa on monta eri tuotemerkkiä ja toimittajaa. Miten osaan valita yhteistyökumppaniksi luotettavan ja asiantuntevan yrityksen?

Kiinnitä eri yritysten nettisivuilla huomiota siihen, ovatko yhteystiedot näkyvästi esillä ja mitä muut asiakkaat ovat yrityksestä todenneet. Ota yhteyttä ja vertailuta. Puolueetonta tietoa aurinkosähköstä saat esimerkiksi Motivan sivuilta www.motiva.fi.

Jäikö jokin vielä askarruttamaan?

Kerromme mielellämme lisää aurinkosähköstä sekä yrityksemme toiminnasta, tarjoamistamme tuotteista ja palveluista. Haluamme auttaa sinua taloudellisesti ja ekologisesti kestävämpään arkeen nyt ja tulevaisuudessa.

Aurinkopaneelit mikkeli

Katso myös nämä

Katso tuotteemme
Hanki aurinkopaneelit rahoituksella

Aurinkoenergia on maksutonta, loputonta ja päästötöntä.